Favorit Ligy mistrů Manchester City spoléhá na domácí bilanci, Porto vyzve Inter

Manchester/Porto – V úterý se rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech fotbalové Ligy mistrů. Největší favorit soutěže Manchester City po úvodní remíze 1:1 přivítá v odvetě Lipsko a bude chtít potvrdit vynikající bilanci doma, kde v soutěžích UEFA už 23 zápasů po sobě neprohrál. V druhém duelu se Porto pokusí proti Interu Milána smazat ztrátu 0:1 z venkovního duelu. V utkání dvou někdejších vítězů Ligy mistrů a druhých týmů domácích soutěží znovu dojde na souboj bývalých spoluhráčů a nyní trenérů Sérgia Conceicaa a Simoneho Inzaghiho.

Manchester City v úvodním utkání v Lipsku neudržel vedení, i tak si ale odvezl do odvety příznivý výsledek. Úřadující anglický šampion, kterému patří v Premier League druhá pozice za Arsenalem, bude spoléhat na úchvatnou domácí bilanci. Fotbalisté City na svém stadionu prohráli jediný z posledních 29 soutěžních zápasů a v evropských pohárech tam jsou neporaženi od září 2018 už 23 duelů.

Anglický gigant usiluje o šestý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po sobě, na vysněný celkový triumf ale stále čeká. City prohráli jediný ze 14 domácích zápasů s německými soupeři a ve skupině na svém stadionu porazili Dortmund 2:1. Venku Manchester remizoval s Borussií 0:0 a v této sezoně Ligy mistrů ještě neprohrál. City postoupili ze všech sedmi pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod venku remizovali.

“Věřím, že do zápasu půjdeme v dobrém rozpoložení. Oproti prvnímu utkání se ještě můžeme hodně zlepšit. Musíme upravit nějaké věci a najít způsob, jak postoupit. Musíme se prosadit svojí hrou a vyhrát,” uvedl trenér City Pep Guardiola.

Lipsko hraje vyřazovací fázi Ligy mistrů potřetí z posledních čtyř sezon, přes osmifinále prošlo jen v ročníku 2019/20. Po úvodní domácí remíze ale postoupilo dál z obou dosavadních pohárových utkání. Aktuálně třetí celek bundesligy zvítězil v jediném z posledních pěti zápasů s anglickými soupeři.

“Je potřeba, abychom se drželi své hry a co nejvíce se snažili kontrolovat míč. Nesmíme se nechat moc zatlačit. Postup leží vysoko, ale pokusíme se hrát co nejlépe a uvidíme,” podotkl trenér Lipska Marco Rose.

Inter vypadl jen ve čtyřech z 45 pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod zvítězil doma. Milánští usilují o první postup do čtvrtfinále Ligy mistrů od roku 2011. Druhý celek italské ligy ale vyhrál jediný z devíti pohárových duelů na portugalské půdě. Přemožiteli Plzně ze skupiny navíc hrubě nevyšla generálka, na hřišti Spezie v pátek utrpěl porážku 1:2.

“Bolí to, ale musíme koukat dál. Máme velkou šanci postoupit do čtvrtfinále. V prvním zápase jsme podali excelentní výkon proti technicky i fyzicky vybavenému soupeři a musíme to zopakovat,” uvedl trenér Inzaghi před jubilejním 200. zápasem Interu v Lize mistrů.

S koučem Porta Conceicaem v minulosti hrávali za Lazio Řím. Domácí trenér vyzve také svůj někdejší klub, za který v letech 2001 až 2003 nastoupil k 65 soutěžním zápasům. “Čelit bývalému klubu je vždy speciální, ale ne tak speciální jako vést Porto. Až zápas začne, zapomenu, kde jsem dříve působil,” řekl Conceicao.

Porto v předchozích dvou domácích zápasech s Interem neprohrálo a při posledních dvou osmifinálových účastech vyřadilo jiné italské kluby AS Řím a Juventus Turín. Na svém stadionu úřadující portugalský šampion nad soupeři ze Serie A čtyřikrát po sobě zvítězil. Porto ovšem po úvodní venkovní prohře zvrátilo jen pět z 23 pohárových dvojutkání.

“Na San Siru jsme v prvním utkání podali velmi dobrý výkon, odpovídající této fázi soutěže. Až do vyloučení jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Jsme v poločase a máme dalších 90 minut případně více na obrat,” konstatoval Conceicao.

Oba zápasy mají v úterý výkop v 21:00. Ve středu se pak rozhodne o posledních dvou čtvrtfinalistech.

Celý články: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/favorit-ligy-mistru-manchester-city-spoleha-na-domaci-bilanci-porto-vyzve-inter/2338314

Prozkoumejte

Lukáš Reisinger

Jmenuji se Lukáš Reisinger a jsem osobní trenér. Když se zeptáš mých klientů, tak ti poví, že už nepijou, nemají deprese, jsou pyšní sami na sebe, lépe zvládají stres, a

Více informací ⟶

Hana Juračková

Vysoká glykémie není jen číslo na glukometru. Jak jistě víte, dlouhodobě zvýšený cukr v krvi vede k diabetickým komplikacím, jako jsou zhoršení zraku až slepota, selhání ledvin, diabetická neuropatie, diabetická noha s následnou amputací

Více informací ⟶

Sport v životě dětí

Moderní svět nám přináší nejenom nekonečné možnosti, ale také výzvy spojené se sedavým způsobem života a technologickými „hračičkami“ vyžadující naši pozornost a především čas. V této době, kdy jsou děti

Více informací ⟶

Základní údaje o Argentině

PROČ NAVŠTÍVIT ARGENTINU? Tato nejlidnatější španělsky mluvící země má svým návštěvníkům mnohé co nabídnout. Její přírodní krásy, ať už dechberoucí Patagonie, nejvyšší hora Jižní Ameriky Aconcagua či světoznámé kaskády Iguazú jsou

Více informací ⟶